lørdag den 23. juni 2012

Kyllingefrikadeller m. ærtesalat



Nu skulle det være, og her på sankt hans aften har jeg valgt at lave kyllingefrikadeller og ærtesalat.  


Kyllingefrikadeller
3 stk Bladselleri stilke
1 tsk. Peber, friskkværnet
2 tsk. Salt, groft
1 stk Æg
1 stk Chili
2 dl Letmælk
2 stk Løg eller zittauerløg
4 stk Hvidløg, fed
2 dl Havregryn
3 dl Frisk spinatblade
500 g Hakket kyllingekød

Bladselleri, løg og hvidløg rives på et groft rivejern og rød peber og chili hakkes fint. Ovenstående samt æg, havregryn, mælk, krydderier og det hakkede kyllingekød røres godt sammen. Mængden af mælk skal tilpasses så konsistensen bliver fast - hvis konsistensen er for "fugtig" kan der eventuelt tilføres mere havregryn. Lad farsen køle af i en halv time i køleskabet. Form ved hjælp af en spiseske de enkelte frikadeller (denne portion giver 17 pæne frikadeller) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Ved at bage dem spares fedtstof. Bages ca 35-40 min. ved 200 grader.

 Ærtesalat
5 dl Frisk spinatblade
10 Cherrytomater
2 dl Ærter enten fra danske ærtebælge, eller frosne

Skyl spinatbladene grundigt og lad dem dryppe af. Skær cherrytomaterne i halve og bland det hele sammen med ærterne.  

Olie/eddike dressing 
5 spsk. vindruekerneolie eller madolie
10 spsk. balsamico eddike
1 stor tsk. dijonsennep
2-5 fed pressede hvidløg, efter smag og behag
Salt og peber

Bland olie og dijonsennep i en skål til ens masse. Tilsæt resten af ingredienserne og bland godt. Lad den stå i køleskabet et par timer, så er den bedst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar